20 Mart 2015 Cuma

..Umuda boya beni..



Merhabalar..

  Bugün size biraz facepaint yani Anadilimizde yüz boyama olarak bilinen sanattan bahsetmek istiyorum..
  Genellikle çocuklara yönelik bir boyama yöntemi olan bu boyama sanatı zaman zaman yetişkinlerde ve özellikle hamile bayanlarda da tercih edilebilmektedir. Bebeğine hatıra olarak saklamak isteyen hanımlar, karınlarını boyatarak bir kaç hatıra pozuyla bu ânı ölümsüzleştiriyorlar.
  Ülkemizde çok yaygın olan şekli ajansların temin ettikleri öğrenci kardeşlerimizin ek iş olarak  ufak figürler çizip harçlık çıkarttıkları gel geç bir sektör gibi görünse de, bu sanat; dünya üzerinde çok daha ciddiye alınan ve güzel eserlerle çocukları hem mutlu kılan, hem de çizgi filmlerde ya da masalarda olmak istedikleri kahramanlara dönüştüren güzel bir boyama tekniğidir.
  Ülkemizde az sayıda kişinin bu işi, işten çok sanat dalı olarak benimseyerek ve çocuk ruhuna inerek yaptığını bilmekteyim. Buna kendim de dahilim..Bir kaç ajansla sırf para öncelik tutuduğu gerekçesiyle bağlantıyı reddettiğim de doğrudur. Zira öncelikli amacım (her ne kadar iş olsa da) çocukların mutluluğudur. 
  Geçmişte bununla alakalı güzel bir enstantane de yaşamış, LÖSEV' İN halen sürmekte olan Gönüllü Yüz Boyama Sanatçılığına kabul görülmüştüm. Değerli bir ajans sahibi beni arayarak; onlarla çalışıp çalışamayacağımı sormuş ve bayram tatili olduğu için LÖSEV toplantısına katılmamı rica etmiş, karşılığını da fazlasıyla teklif etmişlerdi. Ben de bu tekliflerini kabul ederek, hiç bir ücret talep etmeksizin güzel evlatlarımı bu kez ufak figürlerle boyayarak mutlu kılmıştım. 
  Aslında benim en büyük sırrım ; MUTLU ETTİKÇE, MUTLU OLMAK'dan geçmektedir..

İnstagram'da ek hesabım olan hayalperisidesign ı takip edebilir, konuyla ilgili tüm soru ve önerilerinizi de dm den tarafıma iletebilirsiniz. Tüm boyalar su bazlı olup, markalar;
KRYOLAN, EBERHARD FABER, MEHRON ve muadili CE belgeli ürünlerdir.

 Hepinizi sevgi ile kucaklarken bir şey rica ediyorum;

İÇİNİZDEKİ ÇOCUĞA SAHİP ÇIKIN GÜZEL DOSTLARIM..


P.〽elisa..


Umutla.. Sevgiyle.. Git..tim..








9 yorum:

  1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. Çocukların mutluluğu için,güzel yüzlerindeki tatlı bir tebessüm için yapılan her şey mübahtır. Sizin de böylesine güzel organizasyonlarda hiç bir menfaat talep etmeksizin miniklere unutamayacakları bir gün armağan edilmesindeki payınız da takdire şayan.O güzel, o minik suratlarda şekillendirdiğiniz sanatınızın devamlılığı dileğimizdir.Çocukların P.〽elisa Abla'sına da bizden kucak dolusu teşekkürler...Sağlıcakla kalın...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel yaklaşımınız ve içten dostluğunuz için can_ı gönülden teşekkür ediyorum.. Hiçbirini kendi evladımdan ayırmıyorum cidden.. Yüzlerine yansıyan şaşkın mutluluk hiçbir para birimiyle ölçülemez.. Desteğiniz için müteşekkirim azizim.. Umutla.. Gönlüm dolusu sevgiyle..

      Sil
  3. Merhaba, bloğunuzu yeni keşfettim ve hemen takibe aldım. Bana da beklerim ;) Sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Ne mutlu bana o vakit.. Yaşam kıyıma hoşgeldiniz.. Keyifle takibe dönüyorum azizem.. Hoi kalın.. Umutla.. Sevgiyle..

    YanıtlaSil
  5. Ne kadar güzel bir iş yapmışsınız .. bir çocuğu sevindirmek bence dünyanın en güzel mutluluğudur :)
    Sizi takibe aldım, bende bloguma beklerim ..
    http://yagmur-serhats.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  6. Herkes çok mutlu gözüküyor en güzeli de bu sanırım :) Keyifle takibe alıyorum, bana da beklerim :))

    YanıtlaSil
  7. Çok güzel olmuş.Ne mutlu size. :)

    YanıtlaSil